ROT

Många kanske tror att det är dyrt att anlita målare och hellre tar saken i egna händer. Faktum är att det inte behöver bli så dyrt för dig som privatperson eftersom ROT-avdraget finns. ROT-avdraget är en skattereduktion som innebär att den hantverkare som innehar en F-skattsedel får lov att dra av 30 % av den arbetskostnad som jobbet egentligen skulle kosta att utföra. I förlängningen är det du som kund som drar nytta av detta avdrag då den arbetskraft du anlitat kommer kosta 30 % mindre. Alltså behöver det inte bli särskilt dyrt att anlita oss för målerijobb i ditt hem.

Thumbs-Up-Circle

ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad och innebär att du som anlitar en hantverkare av något slag för dessa typer av arbeten som utförs i ditt privata hem har rätt att få en stor del av  arbetskostnaden avdragen. Avdraget gäller för en ordinarie arbetskostnad på minst 1000 kronor och högst 100 000 kronor per person och år. Det är bara arbetskostnaderna som räknas in och således inte material, transport och annat. Om du har en e-legitimation på Skatteverkets hemsida kan du se hur mycket du har utnyttjat av ROT-avdraget hitintills. Det är ett bra sätt att hålla koll på hur mycket du har kvar att utnyttja resten av året.

Det är bättre och säkrare för alla att anlita professionell hjälp när det gäller underhåll av huset. Ger du dig på saker och ting på egen hand är risken stor att det blir fel och kanske inte går att rätta till i efterhand. Så låt oss göra målningen eller tapetseringen åt dig. På så sätt kan du vara säker på att resultatet blir så bra som det kan bli, och du är skonad från otrevliga överraskningar i framtiden.

Anlita oss och utnyttja ROT-avdraget, så får du jobbet gjort både billigt och bra. Du har inget att förlora.